2.7.13

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Έχεις μείνει ποτέ με τις σκέψεις σου; Χωρίς να έχεις τίποτα να κάνεις. Χωρίς να είναι κανείς εκεί γύρω. Έχεις μείνει ποτέ μόνο με τις σκέψεις σου;
Αν σου έχει συμβεί, τότε ποιες ήταν οι σκέψεις σου εκείνη την ώρα; Τι είχες πραγματικά μέσα στο μυαλό σου;
Νομίζω πως πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες, όταν μένει κανείς μόνος με τις σκέψεις του δεν είναι για καλό. Πλησιάζουν μόνο οι ξινές σκέψεις, για κάποιο λόγο. Είναι οι στιγμές που γυρνάει κανείς στ’ αρνητικά θέματα που δεν προλαβαίνει ποτέ να σκεφτεί, που τα αναβάλλει για τα συναισθήματα που του προκαλούν, που δε θέλει να τα παραδεχτεί, που είναι εκεί αλλά δε φαίνονται.
Όμως, είδες; Οι σκέψεις είναι ύπουλο πράγμα! Σε γυρνάνε ξανά και ξανά πίσω, πίσω σε θέματα που νομίζεις ότι έχουν λυθεί ή ότι έχουν κλείσει.



Λες να είναι μια υπερβολή όλα αυτά; Λες να γυρνάνε ξανά και ξανά πίσω οι σκέψεις, αλλά στην ουσία να μην υπάρχει καν λόγος για να γίνει αυτό; Μήπως όλα είναι μέσα στο μυαλό σου, τελικά; Γιατί, θα μπορούσε να ισχύει κι αυτό.

Ρε παιδί μου, ας πούμε, αν τα πράγματα στη δουλειά ή τις σπουδές σου δεν είναι καλά…
…έχεις επιλογές! Ή θα συνεχίσεις προσπαθώντας να τα διορθώσεις και να τα πας λίγο πιο κοντά σ’ αυτό που θα ‘θελες να είναι ή θα αλλάξεις εντελώς πορεία, ξεκινώντας από την αρχή.

Ή αν τα πράγματα στις σχέσεις σου δεν είναι όπως περίμενες ή όπως θα ήθελες να είναι…
…έχεις επιλογές! Ή θα κάνεις ξεκαθαρίσματα που μπορεί και να μην αρέσουν σε κάποιους, για να δεις πού πραγματικά πατάς ή θα συνεχίσεις να δείχνεις μια χαρά χωρίς να είσαι, μέχρι να μην αντέχεις άλλο.

Ή αν θεωρείς ότι έχεις αφήσει τον εαυτό σου τελευταίο, κρύβοντας τις ανάγκες του πίσω από στοίβες πραγμάτων και συναισθημάτων…
...έχεις επιλογές! Ή θα αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις εσένα ή θ’ αφήσεις να σε καταπιεί η αδιαφορία κι ο φόβος ότι αν δώσεις σημασία σε όσα και όσους θες, θα καταλήξεις με παρέα τη μοναξιά σου.

ΔΙΑΛΕΞΕ! 



Ναι, είναι δύσκολο. Αλλά πες μου ένα πράγμα που δεν είναι.

Ψάξε να βρεις πού είναι το πρόβλημα, ακόμα κι αν μοιάζει δύσκολο. Προσπάθησες και δεν κατάφερες τίποτα; Ψάξε καλά και κυρίως ειλικρινά.

Και αν με ρωτάς, καλό είναι να ξεκινήσεις από σένα. Ψάξε να βρεις πού κάνεις εσύ λάθος πρώτα, γιατί αυτό είναι στο χέρι σου να το διορθώσεις. Και διορθώνοντας αυτό, μπορεί να λυθούν κι άλλα στην πορεία.

Και ξέρεις γιατί;


Γιατί αν θες ν’ αλλάξεις τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί σου, πρέπει πρώτα ν’ αλλάξεις τον εαυτό σου και τη δική σου συμπεριφορά. 


2 σχόλια:

  1. Προσωπικά ,πιστεύω ότι δεν προέρχεται ,πάντα, από κάποιο πρόβλημα το 'overthinking' αλλά απλά συμβαίνει όταν είσαι πιεσμένος ή και κουρασμένος.Αλλά συμφωνώ εν μέρει. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα! Δεν είναι ανάγκη να έχουμε πρόβλημα για να σκεφτούμε! Οι σκέψεις πολλές φορές απλώς συμβαίνουν, ξεφυτρώνουν!

      Διαγραφή