28.10.13

ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Πιστεύεις πως η τύχη σ’ έφερε εδώ;

Πιστεύεις πως είναι τυχαία η θέση σου αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτή την ανάρτηση;
Δε θα πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν το πιστεύω. Θα πω απλά ότι οι επιλογές σου σ’ έφεραν εδώ. Ήθελες να δώσεις λίγο χρόνο κι άνοιξες να διαβάσεις αυτή την ανάρτηση. Απλό. Και πριν απ’ αυτό άνοιξες τον υπολογιστή σου και μπήκες στο ίντερνετ. Απλό κι αυτό. Επέλεξες ν’ ανοίξεις τον υπολογιστή σου, επέλεξες να μπεις στο ίντερνετ, επέλεξες να δώσεις χρόνο σ’ αυτή την ανάρτηση. Το κριτήριο με το οποίο επέλεξες αυτά που επέλεξες δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για μένα. Και πάλι, όμως, οι επιλογές σου σ’ έφεραν εδώ.


Πιστεύεις πως είναι τυχαίο που περίμενες να έρθει αυτό που πραγματικά ήθελες;
Δε θα πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν το πιστεύω. Θα πω απλά ότι ήταν επιλογή σου να περιμένεις. Ήθελες το χρόνο σου ή μπορεί απλά να μην είχες άλλη επιλογή. Οι λόγοι που περίμενες λίγο μετράνε για μένα. Για σένα μπορεί να μετράνε περισσότερο. Αλλά και πάλι, οι επιλογές σου σ’ έκαναν να περιμένεις.



Πιστεύεις πως είναι τυχαίο που έμεινες; Που δεν έφυγες, όπως κάνεις συνήθως;
Δε θα πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν το πιστεύω. Μπορούσες και να φύγεις! Γιατί δεν το ‘κανες; Τα πράγματα θα ‘ταν διαφορετικά για σένα αν το ‘χες κάνει. Για μένα μπορεί να μην έχει σημασία, αλλά εσύ ίσως να πρέπει να ψάξεις το γιατί σου, το γιατί διάλεξες να μείνεις. Γιατί, ναι, και πάλι οι επιλογές σου σε κράτησαν εδώ.



Μη μετανιώνεις για τη θέση σου, για την αναμονή ή την υπομονή σου, για την παραμονή σου.

Μπορείς απλά να ψάξεις το γιατί.
Γιατί έκανες αυτή την επιλογή; Τι σ’ έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση;


Μπορεί να σου βγήκε σε καλό ή κακό, τελικά, αλλά σίγουρα κάποιος λόγος υπήρχε που την πήρες κάποτε. Θυμήσου αυτόν το λόγο και να δεις που μπορεί και να μη θέλεις ν’ αλλάξεις την επιλογή σου πια! 

Κι αυτό εγώ το λέω αποδοχή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου