16.5.14

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Και μια γυναίκα που βαστούσε ένα μωρό στην αγκαλιά της είπε:
"Μίλησέ μας για τα παιδιά".

Και είπε αυτός: 
"Τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας παιδιά. Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τη ζωή. Έρχονται στον κόσμο μέσα από εσάς, αλλά δεν προέρχονται από εσάς και παρόλο που είναι μαζί σας, δε σας ανήκουν. Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως τις σκέψεις σας. Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις. Μπορείτε να δώσετε στέγη στο σώμα τους, όχι όμως στην ψυχή τους. Γιατί η ψυχή τους ζει στο σπίτι του αύριο που εσείς δεν μπορείτε να το επισκεφτείτε ούτε καν στα όνειρά σας. Μπορείτε να πασχίσετε να τους μοιάσετε, μην προσπαθείτε όμως να τα κάνετε να σας μοιάσουν. Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει πίσω, ούτε μένει στο χτες..."»

Χαλίλ Γκιμπράν, "Ο προφήτης"


Έχεις κάτι που να είναι δικό σου και να μην μπορεί να φύγει μακριά σου αν το θελήσει; 
Μπορώ να σκεφτώ μερικά τέτοια πράγματα. Μπορώ ας πούμε να πω ότι ένα βιβλίο, ένα μολύβι, ένα κομμάτι χαρτί δεν μπορεί να σου φύγει αν το θελήσει, γιατί δε θα το θελήσει, γιατί είναι πράγμα. 

Έχεις κάποιον που να είναι δικός σου και να μην μπορεί να φύγει μακριά σου αν το θελήσει; 
Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άνθρωπο που να είναι κοντά μου και να μην μπορεί να φύγει, αν νιώσει την ανάγκη να το κάνει. Όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω μου έχουν δικές τους σκέψεις, δική τους ψυχή, δική τους βούληση και άρα δικές τους επιλογές. Όταν πραγματικά νιώσουν ότι θέλουν να φύγουν, θα μπορούν να το κάνουν. 

Νομίζω πως κι εσύ είσαι έτσι... 
Έχεις δικές σου σκέψεις και δική σου ψυχή και δική σου βούληση και δικές σου επιλογές. 
Όποιος και να επηρεάζει τις επιλογές σου, εν τέλει είναι δικές σου. Θα μπορούσες να είχες παραβλέψει την επιρροή αν ήθελες, αν δε φοβόσουν ότι μπορεί να είναι και σωστή επιρροή, αν είχες λίγο παραπάνω εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αν δε δείλιαζες, αν ήσουν πιο αποφασιστικός. Αυτό φαίνεται απ' τις σκέψεις και την ψυχή σου. Εκεί είναι όλα. Ό,τι και να χρειάζεσαι εκεί πρέπει να ψάξεις για να το βρεις. Είναι το πιο αξιόπιστο μέρος. 


Γιατί μόνο οι σκέψεις σου και η ψυχή σου είναι ΕΣΥ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου