1.1.15

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

Ξημερώνει 2015... 

Αυτή τη χρονιά, ελπίζω να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές σας επιθυμίες! Να είναι ακόμη πιο χαρούμενη, πιο τυχερή και πιο μαγευτική από την προηγούμενη χρονιά! Να είστε κοντά στους αγαπημένους σας και όλα θα πάνε καλύτερα! 



Ξέρετε τι δεν ευχήθηκα; Ευτυχία...

Γιατί λέω να τη συζητήσω λίγο πριν την ευχηθώ...

Κάπου διάβασα σήμερα ότι "υπάρχει διαφορά μεταξύ μοναχικότητας και μοναξιάς".

Και σκέφτηκα...

Η μοναχικότητα είναι ένα είδος μοναξιάς, αλλά κρύβει και μια δόση ευτυχίας μέσα της. Αυτό σημαίνει ότι αυτός που είναι μοναχικός, δεν είναι απλά μόνος, αλλά του αρέσει να είναι μόνος. Ή ακόμα κι αν δεν του αρέσει εντελώς και πάντα, νιώθει κατά βάση καλύτερα έτσι. Οπότε, υπάρχουν στιγμές που νιώθει ευτυχισμένος, αφού είναι από επιλογή μόνος.
Η μοναξιά πάλι μπορεί να κρύβει μια δόση δυστυχίας μέσα της. Μόνος μπορεί να είναι κάποιος από επιλογή και να τον λέμε μοναχικό, αλλά μπορεί και να είναι επειδή έτσι έτυχε. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν κρύβει ευτυχία η μοναξιά. Όσο και να τη συνηθίσει κανείς, όσο και να τη χρειάζεται κανείς πότε-πότε, αν δεν είναι επιλογή, τότε δε φέρνει ούτε ένα κουταλάκι του γλυκού ευτυχία μαζί της.


Και μετά σκέφτηκα...

...δηλαδή μπορείς να είσαι μόνος σου και να είσαι ευτυχισμένος γιατί αυτό πραγματικά επιθυμείς ή να είσαι με το λάθος κόσμο ή στο λάθος μέρος και να μην είσαι ευτυχισμένος μόνο και μόνο λόγω συγκυρίας ή να είσαι μαζί με έναν αγαπημένο σου και να φτάνει να σε κάνει απόλυτα ευτυχισμένο και χίλιες δυο ακόμα περιπτώσεις.
Επίσης, μπορεί σήμερα να σου φτάνει ο ένας αγαπημένος σου για να σε κάνει ευτυχισμένο, αλλά χτες να ένιωθες ότι ευτυχία θα ήταν η απόλυτη μοναξιά και τις προάλλες να ήσουν με το λάθος κόσμο αλλά στο σωστό μέρος και να ένιωθες μια δόση ευτυχίας μόνο και μόνο για το μέρος.

Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι, λοιπόν, για τον καθένα μας η ευτυχία
Που σιγά το νέο δηλαδή, αλλά μου έκανε εντύπωση αυτή η σκέψη... 


Νομίζω ότι ξεφεύγω...

Ας μαζευτώ, γιατί οι ευχές δε γίνεται να πολυκαιρίσουν... μπαγιατεύουν...


  • Η ευτυχία μπορεί να είναι απόλυτη και ολοκληρωτική, αλλά μπορεί και να έρχεται σε μικρές δόσεις, για να μας φορτίζει πού και πού.
  • Η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ευτυχίες. 
  • Η ευτυχία δεν είναι κληρονομική, δε μεταφέρεται, δεν επιβάλλεται. Αυτός είναι κι ο βασικός λόγος που ο καθένας πρέπει να ψάχνει να βρει την απόλυτη ευτυχία του μόνος του. 


Βοήθεια πάντα μπορείς να έχεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να ψάχνει τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο ή ευτυχισμένη, αντί για σένα. Οι αγαπημένοι σου μπορούν απλά να προσφέρουν ενίοτε δόσεις ευτυχίας (όπως για παράδειγμα τούρτα έκπληξη στα γενέθλιά σου).
Όλα τα υπόλοιπα τα πήραμε από τα jumbo bebe (whaaat?)...

Όλα τα υπόλοιπα είναι δική σου υπόθεση! 


Και τώρα ναι! Μπορώ να το πω! 

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015!!!
Αναζήτησε τη δική σου ευτυχία! Μη μένεις να παρακολουθείς τις ευτυχίες των ανθρώπων γύρω σου, γιατί ποτέ δε θα σου είναι αρκετό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου