31.8.12

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ!

Κοίτα.
Άκου.
Νιώσε.

Μη μένεις μόνο σε ό,τι ακούς. Παρατήρησε τα χρώματα της φωνής του ανθρώπου που βρίσκεται απέναντί σου. Νιώσε τις αλλαγές, κοίταξε τα μάτια του. Αν ακούς μόνο, μπορεί να μην αναγνωρίσεις τη σωστή φωνή ή αυτό που κρύβεται πίσω από τη φωνή του.
Μη μένεις μόνο σε ό,τι βλέπεις. Πάντα κοιτάζεις προς μια μόνο κατεύθυνση όταν μιλάς με κάποιον· μπροστά σου. Κι έτσι, δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει πίσω σου. Αν όμως παράλληλα ακούς προσεκτικά τους ήχους και τις αλλαγές τους, τότε μπορείς να νιώσεις τον κίνδυνο όταν έρθει, ακόμα κι αν έρθει πίσω απ’ την πλάτη σου.
Και μη μένεις μόνο σ’ αυτό που βλέπεις και ακούς. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις το αληθινό, νιώσε. Άγγιξε το δάκρυ, για να νιώσεις πως είναι αληθινό. Άγγιξε και το χαμόγελο, όταν συνοδεύεται από δυο γελαστά μάτια, για να δεις πως τότε είναι αληθινό. Κι αν είναι, κι αν το ‘χεις προκαλέσει εσύ, τότε θα μπορείς να αγγίξεις και το δικό σου αληθινό χαμόγελο που θα κάνει τα μάτια σου να χαμογελάσουν.

Και να θυμάσαι…

…όλα αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζεις για να αποφύγεις τις κρυφές επιδράσεις. Γιατί, οι άνθρωποι γύρω σου μπορεί να κάνουν αυτό που θέλεις, που ζητάς ή που περιμένεις από αυτούς, αλλά πάντα υπάρχουν παρενέργειες, αν δε θέλουν στ’ αλήθεια να το κάνουν. Γι’ αυτό πρέπει να συνεργαστείς μαζί τους, να τους δεις, να τους ακούσεις, να τους νιώσεις. Μόνο έτσι θα κάνουν αυτό που θέλεις, που τους ζητάς, που περιμένεις από αυτούς, χωρίς να το θέλουν, αλλά και χωρίς να γεννηθούν μέσα τους συναισθήματα εχθρότητας και απομόνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου