18.3.13

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ… η άλλη πλευρά του νομίσματος

Θυμάσαι που λέγαμε για κάτι κύκλους; Και λέγαμε και για κάτι σπαζοκεφαλιές;

Ε, λοιπόν, σου έχω μια ακόμα!


Σπαζοκεφαλιά:

Χώρισε αυτόν τον κύκλο σε οχτώ μέρη, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις γραμμές.


Έλεγα να σου δώσω μερικές μέρες για να το σκεφτείς, αλλά νομίζω ότι θα βασιστώ στο ότι δε θα κοιτάξεις πιο κάτω, πριν να βρεις τη λύση.
Χμ… εδώ που τα λέμε και να κοιτάξεις, δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς, εγώ αλλού θέλω να καταλήξω! Οπότε, το αν θα το βρεις ή όχι είναι δική σου δουλειά!


Δες, λοιπόν, τι κάνουμε:

Στην αρχή, χρησιμοποιούμε δύο ευθείες γραμμές.


Μετά, χρησιμοποιούμε μια κλειστή καμπύλη γραμμή (έναν κύκλο δηλαδή).


Και τσουπ! Ο κύκλος είναι χωρισμένος σε οχτώ κομμάτια!

(Αν δεν το βρήκες, νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να προσπάθησες να τον χωρίσεις χρησιμοποιώντας τρεις ευθείες γραμμές. Όχι;)


Ας δούμε τώρα την άλλη πλευρά του νομίσματος…

Σου έχει τύχει ποτέ να θες να κάνεις κάτι, αλλά κάτι να μη σου φτάνει για να το κάνεις; Χμ… το είπα κάπως μπερδεμένα. Ας δώσω ένα παράδειγμα ή δύο, για να γίνω πιο σαφής.
Ας πούμε, σου έχει τύχει ποτέ να κανονίζεις και να κανονίζεις πράγματα και να φορτώνεις το πρόγραμμά σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις και τελικά να μη σου φτάνει ο χρόνος να τα κάνεις όλα και ν’ αναγκάζεσαι ν’ ακυρώνεις ή να περιορίζεις, ενώ δε θες; Ή ας πούμε, σου έχει τύχει να λες ότι θα κάνεις μια εκδρομή και όταν φτάνει η ώρα να πεις «φεύγω» (ναι, κατέληξα πάλι στο αγαπημένο μου ρήμα) να μη σου φτάνουν τα χρήματα και ν’ αναγκάζεσαι να την ακυρώσεις, ενώ δε θες;

Εμένα μου έχει τύχει και κάποια φορά με έκανε να σκεφτώ πως μάλλον πρόκειται γι’ αυτή τη φράση που λένε πολλοί: «οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες».

Βέβαια, νομίζω πως μπορεί οι συνθήκες να μην είναι πάντα οι κατάλληλες, αλλά μερικές φορές μπορείς να τις φέρεις στα μέτρα σου. Σα να λέμε, δηλαδή, να προσαρμοστείς στις συνθήκες, ώστε να μη σου χαλάνε τα σχέδια.

Αν, λοιπόν…
…ο κύκλος που θες να χωρίσεις σε οχτώ κομμάτια είναι το σχέδιό σου και
…οι περιορισμένες τρεις γραμμές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι οι συνθήκες,

τότε σκέψου! Σκέψου τι έχεις. Σκέψου και τι είναι αυτό που θες να κάνεις. Και στο τέλος σκέψου πώς μπορείς να τα ενώσεις, να τα συνδυάσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε το ένα να μη χαλάει το άλλο!

Και σταμάτα να γκρινιάζεις, γι’ αυτά που θα μπορούσες να έχεις. Θα ήταν όλα πιο εύκολα αν είχες περισσότερο χρόνο, περισσότερα χρήματα, περισσότερη όρεξη ή όποια άλλη περισσότερη συνθήκη θα ήθελες να είχες, αλλά τώρα δεν τα έχεις. Οπότε, μέχρι να τα αποκτήσεις, αν τα αποκτήσεις ποτέ, σκέψου! Σκέψου τι έχεις και τι μπορείς να κάνεις μ’ αυτά που έχεις! Και να δεις που όλα θα σου φαίνονται κάπως καλύτερα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου