31.12.12

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ, ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Και ναι… το 2012 φτάνει πανηγυρικά στο τέλος του και πέρα από τη βασιλόπιτα και τα δώρα του Άγιου Βασίλη που πρέπει να είναι έτοιμα και στη θέση τους, για την αλλαγή του χρόνου, υπάρχει και κάτι ακόμα. Όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε, να ψάξουμε να βρούμε τι κάναμε σωστό και τι λάθος, τη χρονιά που πέρασε. Να κάνουμε, δηλαδή, έναν απολογισμό! Σωστά;

Όχι.

Άμα σε χαλάει ο απολογισμός, γιατί πρέπει σώνει και ντε να τον κάνεις, δηλαδή;
Είναι έθιμο και μετά στολίζουμε και ένα δέντρο στη μέση της πλατείας;
Θα μου πεις τώρα ότι το δέντρο το έχουμε ήδη στολίσει πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό έτσι κι αλλιώς, οπότε θα σε αγνοήσω ευγενικά.

Τι έλεγα;
Α ναι! Ότι, άμα σε χαλάει ο απολογισμός, μην τον κάνεις! Μπορείς να κάνεις κάτι άλλο στη θέση του, εξάλλου… κάτι που μπορεί να είναι πολύ περισσότερο ωφέλιμο και πολύ λιγότερο αποθαρρυντικό:
Θέσε τους στόχους σου για τη νέα χρονιά, απ’ την αρχή!



Και ξέρεις κάτι;
  • Είμαι σίγουρη, ότι ξέρεις πολύ καλά πως έκανες λάθη τη χρονιά που πέρασε. Αλλά, όλοι κάνουμε λάθη, γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι.
  • Είμαι σίγουρη, ότι ξέρεις πολύ καλά πως δε θα ξεχάσεις τα λάθη που έκανες και τους στόχους που δεν κατάφερες να πετύχεις τη χρονιά που πέρασε. Αλλά, μπορείς να τα βάλεις σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο -έξω απ’ την εσωτερική μνήμη του νου σου- ή αν σε βολεύει καλύτερα σε μια γωνίτσα -στην εσωτερική μνήμη του νου σου- και κάθε φορά μπορείς να ανατρέχεις όταν χρειαστεί ή όταν σου ‘ρθει να κάνεις την αυτοκριτική σου.
  • Είμαι σίγουρη, ότι ξέρεις πολύ καλά πως κανένας από τους ανθρώπους που σε αγαπάνε πραγματικά δεν ξεχνά τα λάθη που έκανες και τους στόχους που δεν πέτυχες τη χρονιά που πέρασε, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό σε απογοήτευσε. Αλλά, να ξέρεις πάντα πως αυτοί οι άνθρωποι που σε αγαπάνε πραγματικά, θα είναι εκεί για να σε κρίνουν και να σου θυμίσουν τα λάθη σου, γιατί δε θέλουν να σε δουν να απογοητεύεσαι ξανά. (Είναι κουραστικοί! Συμφωνώ απόλυτα! Αλλά μην τους αποπάρεις πολύ…)

Οπότε…

…μην κουράζεσαι με απολογισμούς και αποθαρρυντικές σκέψεις. Η νέα χρονιά είναι νέα γιατί είναι ένα ξεκίνημα. Όσο χρόνο κι αν έχασες, όση προσπάθεια κι αν έκανες, όση απογοήτευση κι αν πήρες, δε μετράνε πια! Το ρολόι αρχίζει ξανά απ’ το μηδέν στα περισσότερα πράγματα!


Αλλά, μην το παρακάνεις, γιατί στο παιχνίδι αυτό υπάρχουν αυστηροί κανόνες:

Δεν έχεις άπειρες νέες χρονιές στο προσωπικό σου ρολόι, άπειρα νέα ξεκινήματα κι άπειρες ευκαιρίες. Έχεις τόσα μόνο, όσα ακριβώς έχεις καταφέρει να κερδίσεις! Γι' αυτό παίξε ΕΞΥΠΝΑ και ΔΙΚΑΙΑ! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου