4.12.12

THE SKELETON DANCE

Βλέποντας ένα επεισόδιο του Greys Anatomy, έμαθα πως τα παιδιά στην Αμερική μαθαίνουν τα μέρη του σώματος χορεύοντας το Skeleton dance:



Έτσι κι εμείς…

Όταν είμαστε παιδιά μαθαίνουμε στο σχολείο πως το κόκαλο της πατούσας συνδέεται με το κόκαλο του ποδιού και το κόκαλο του ποδιού συνδέεται με το κόκαλο του γονάτου. Οπότε για να κουνηθεί το πόδι, πρέπει όλα αυτά τα κόκαλα να είναι καλά και να μένουν μαζί, ενωμένα. Απλοϊκό, αλλά δείχνει πως όλα είναι αλληλένδετα.

Αργότερα, κάποιοι από μας, που αποφασίζουν ότι όταν μεγαλώσουν θα γίνουν γιατροί, μαθαίνουν πως αυτό που έμαθαν σαν παιδιά μπορεί να ισχύει εν μέρει, αλλά τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα στην πραγματικότητα. Και πάλι, όμως… όλα είναι αλληλένδετα κι αν αφαιρέσεις ένα κομμάτι, όλα τα υπόλοιπα καταρρέουν.

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τα κόκαλα της πατούσας, του ποδιού και του γονάτου. Ολόκληρος ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί έτσι! Αποτελείται, δηλαδή, από συστήματα που λειτουργούν όλα μαζί για να τον κρατάνε ζωντανό. Υπάρχει, λοιπόν, ένα σύστημα που τον βοηθάει να αναπνέει κι ένα άλλο που τον βοηθάει να στέκεται. Και μερικά ακόμα, όπως αυτό που σε κάνει να πεινάς ή αυτό που σε κάνει χαρούμενο. Όταν όλα αυτά τα συστήματα είναι καλά και συνεχίζουν να συνδέονται, τότε ο άνθρωπος μπορεί να περπατήσει, να τρέξει, να γελάσει, να φάει, να ζήσει.
Μερικές φορές, όταν κάποιο από αυτά τα συστήματα σταματήσει να λειτουργεί, δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως ή μπορεί και να το καταλαβαίνουμε, αλλά να το αμελούμε γιατί δε μας επηρεάζει και πάρα πολύ. Αλλά, όταν το σύστημα υποστήριξης του οργανισμού μας δείχνει να μας εγκαταλείπει, μόνο τότε συνειδητοποιούμε πόσο πολύ βασιζόμαστε σε όλη αυτή τη σύνδεση από τη στιγμή που γεννιόμαστε!



Όμως, ξέρεις κάτι;

Κι οι άνθρωποι μιας σχέσης έτσι λειτουργούν.
Κι οι άνθρωποι στις παρέες.
Κι οι κοινότητες.
Κι οι κοινωνίες.
Και τα χωριά.
Κι οι πόλεις.
Κι οι χώρες.
Κι όλα όσα έχουν μέσα τους τον άνθρωπο!
Γιατί, όλοι είμαστε αλληλένδετοι. Κι αν κάποιος σταματήσει να λειτουργεί, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσει να λειτουργεί, τότε σιγά σιγά όλοι οι άλλοι θα καταρρεύσουν γύρω του. Όσο, όμως, είμαστε καλά και κρατάμε ζωντανά όσα μας ενώνουν, ο «οργανισμός» θα είναι υγιής και θα συνεχίζει να μπορεί να περπατάει, να τρέχει, να γελάει, να φάει, να ζει.



Και μερικές συμβουλές... Εφάρμοσέ τες και θα ξανακάνουμε εξετάσεις…

Προσπάθησε να καταλάβεις τι σου φέρνει ευτυχισμένα χαμόγελα και κράτησέ το στη ζωή σου με κάθε τρόπο! Δώσ’ του τη σημασία και την προσοχή που του αξίζει, για όλη αυτή την ευτυχία που σου δίνει! Και να δεις που όλα θα πάνε καλύτερα!
Διάλεξε τους ανθρώπους που είναι πολύ σημαντικοί για σένα και κράτησέ τους κοντά σου, γιατί έτσι θα έχεις να μοιραστείς με κάποιον τα ευτυχισμένα χαμόγελα! Και να δεις που όλα θα πάνε καλύτερα!
Και να θυμάσαι, πως κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του! Και πως δεν είναι όλα τα προβλήματα της ίδιας σημασίας! Βάλε προτεραιότητες και μη βάζεις στο μυαλό σου όσα δεν έχουν και πολλή σημασία! Και να δεις που όλα θα πάνε καλύτερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου